duminică, 22 aprilie 2012

Visiting local food producers

       Săptămâna aceasta elevii membrii ai Clubului Comenius After School au efectuat o vizită la un producător local, respectiv o seră, pentru a vedea şi cunoaşte în detaliu modalităţile de obţinere a unor produse naturale, necesare unei alimentaţii sănătoase, aşa cum prevede proiectul „I feel good”.        Situate la câţiva kilometrii de Piteşti, „Serele Ştefăneşti” sunt cunoscute pentru produsele lor, fructe şi legume, obţiunte în condiţii optime şi la standarde europene. Menţionăm, în acest sens, că la construcţia serelor, aduse în 2009 din Spania, s-a folosit acril, întucât este rezistent la intemperiile vremii, nu se sparge uşor şi este foarte transparent. Rata de absorbţie a radiaţiilor este mai mare decât la sticlă; folia dubla de acril transmite aproape 83% din lumina şi reduce cantitatea de căldură pierdută la numai 20-40%. În ceea ce priveşte solul din seră, s-a folosit pământ din apropiere, calitatea acestuia fiind îmbunătăţită cu îngrăşamânt natural.
       De asemenea, sera dispune de un sistem nou computerizat de irigare în funcţie de condiţiile climaterice, de ventilaţie prin părţile laterale şi prin partea superioară, precum şi de automatizare completă pentru închideri-deschideri. Fructele (căpşuni) şi legumele (roşii, castraveţi, roşii, dovlecei, vinete) obţinute la „Serele Ştefăneşti”, sunt destinate atât pentru piaţa internă de consum, cât şi pentru cea externă, producătorul având încheiat contract de export cu Elveţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu