luni, 13 iunie 2011

A 3-a reuniune de proiect

PROIECTUL MULTILATERAL COMENIUS
 “I FEEL GOOD”
10-PM-130-AG-PT



Conform planului iniţial de activitati al Proiectului Multilateral “I feel good”, înregistrat cu numărul de referinţă 10-PM-130-AG-PT, desfăşurat prin Programul COMENIUS si cofinantat de Comisia Europeana, a avut loc cea de-a treia mobilitate în Turcia.
Astfel, în perioada 11-15 mai 2011, patru elevi ai Grupului Şcolar I.C.M.  “Dacia” Piteşti, însoţiţi de trei dintre profesorii lor: Grecu Aida, coordonatorul proiectului, Diaconu Daniela şi Stanciu Valentina, au participat la reuniunea de proiect externa, care a avut loc la scoala ZONGULDAK İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, din localitaea Zonguldak,Turcia.
Elevii: Mandu Ionuţ, clasa a IX-a A, Bănuţă Mihai, clasa a XI-a B, Gîlcă Florin şi Radu Alexandru, clasa a XI-a A au reuşit, prin intermediul “familiilor lor adoptive” de peste Bosfor, să cunoască şi să participe la traiul cotidian al elevilor turci. Atât în şcoală, la orele de curs, cât şi în afara acesteia, s-a creat o strânsă legătură între ei, poate chiar prietenii, fapt ce a dovedit gradul ridicat de sociabilitate şi adaptabilitate a elevilor piteşteni, precum şi abilităţi dezvoltate de comunicare in limba engleză.
Şcoala din Zonguldah, situată în partea estică a Turciei, localitate aflată la malul Mării Negre, a fost locul de întâlnire pentru  delegaţiile ţărilor participante la proiect: Portugalia, Scoatia, Romania, Austria, Polonia si Turcia-gazda noastra. Aici au fost prezentate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, printre care amintim spoturile, filmuleţele şi flyerele de promovare a unui stil de viaţa sănătos, realizate si descoperite de elevii din ţările partenere, demersurile de realizare a parcelei de legume.  
A fost o experinţă plăcută şi constructivă care îşi va exercita efectele mult timp de acum înainte. Aşteptăm cu nerăbdare următoarea reuniune de proiect planificată pentru perioada 5-9 octombrie 2011, Scoţia.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Coordonator proiect,                                                                  Membru echipa proiect,

Prof. Aida Grecu                                                                        Prof . Valentina Stanciu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu